Kokanduse õudusunenägu: Petupätsid köögiviljaga

Kuidas siis muidu! Ikka pärimatainas kah kerkima!  Seekord aga petsin natuke rahvast. Sai tehtud siis seekord petupätsid. Seal siis sees köögivili, juust ja tiba suitsuvorsti. Muidu ei ole ju meestel söök, kui sees pole liha. Peab siis midagi kasvõi lõhnaks panema. Muidugi maitse loomiseks kah 🙂

 

Pärimitainas:

Kirjutan Piia jaoks selle siis veelkord välja.

Pool suuremast presspärmipakist ( või üks kuivpärmi pakk) umbes 15g

veerand tl soola

2 spl suhkrut

sega läbi vedelaks

lisa 2 spl toiduõli

200 ml tassi täis vedelikku ( pool piima ja pool kuuma vett)

segad vedeliku juurde ja lased sulada soolal suhkrul

lisad jahu niikaua ja lased köögitaigna visplitega segada, kuni tainas on nagu HÄSTI HÄSTI paks hapukoor ja lööb kausi seinte küljest lahti.

Paned selle kausi rätiku alla kerkima sooja kohta. NB! Vaata, et üle ei kerki!!

Lauale laotad jahu. Peale kerkimist võtad ja rullid selle taina jahu peal laiali ja jagad  enam vähem tükkideks, et saaks võrdseks.

Mina laotasin siis tükkidele maisi-herne segu ( aga võib mis iganes köögivilja) ja sisi tiba juustu ja tiba suitsuvorsti.

Ahju 100 kraadi juurde 15 minutiks kerkima ja siis 10 minutit 240 kraadi juures kuldpruuniks!

 

Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: